Någonting vi alltid har hemma i kylen är spetskål. Ett tips till er att börja ha hemma i kylen. Det måste vara en av de enklaste rätterna vi har att tillaga utan att egentligen inte behöva göra någonting. Eller nästan, du delar på den och lägger halvorna i en ugnsform hehe. Det som är härligt är hur många olika varianter man kan göra på en ugnsbakad spetskål. Och att man kan äta det till typ allt! Idag ska ni få se en ny favorit! Jag skulle vilja äta det här varje dag men låter mig suktas och håller mig. Typiskt mig att börja gilla en sak och föräta mig på det.Hoppas verkligen ni kommer testa det här. Gillar du blåost i mat? När jag frågade detta på min Instagram så svarade 65% JA. Till er andra kan man byta ut till chevréost men då hade jag även tagit rostade pinjenötter istället för dessa marconamandlar. Ja men ni hör man kan verkligen göra spetskål på så många olika vis. Testa båda om ni vill :) Du behöver: SpetskålBlåostSalta marcona mandlarOlivoljaSaltSvartpepparBörja med att sätta ugnen på 210 grader. Ta en ugnsform, dela din spetskål och lägg i. På med olivolja och snåla ej! Avsluta med salt och svartpeppar. Japp nu börjar du bli klar- den ska bara in i ugn nu i ca 15 minuter beroende på hur stor spetskål du använder dig av. Den ska bli mjuk och få lite färg på sidorna, som bilden under. Då ska man ta på osten som ska in och grädda till sig och spetskålen bli helt klar. Så ca 5 minuter till. Voila, nu har du nästan resultatet. Gud blev hungrig bara av att skriva det här. Måste göra det här ikväll igen! Kan nog inte hålla mig längre. Toppa med hackade och salta marconamandlar. Ha en fin solig fredag och hoppas ni testar den här i helgen![Invalid Instagram embed link provided!]