Hej bästa ni! Kan tänka mig att det är flera nu när det slår om till den där ljuvliga perioden på året som äter sparris? Stekt, grillad, i ugn, ångad, rå eller kokad. Jag föredrar din smala varianterna, speciellt om man ska ha rå i sallad. Men även om man ska göra på detta vis. Med massa riven ost på :D Det här kan man göra båd depå grillen eller ugnen. Bara lägg på en plåt, skölj sparris, ha på olja, salt, riven god ost, svartpeppar och färsk basilika. Vill man ha lite andra färska kryddor så kör även chiliflaks om man vill. Ugnen ska vara på 210 grader Dom blir klara ganska så fort, max 10 minuter och under den tiden har osten hunnit smälta ihop till någonting väldigt gott! Jag gillar ju när sparris inte är för mjuk, hellre lite krisp i än geggigt enligt mig.. Håller ni med? Så härligt att det är så mycket bra hälsofördelar i en sån här grön pinne. Så även för er som tycker det luktar när ni kissar så ät på. Jag som faktiskt samlar på mig vätska nu med tanke på värme, flygning och gravid borde äta lite extra då det är vätskedrivande.Vilket också kan vara bra om man vet med sig att man ska vakna bakis att äta massa innan. Annars är det massa mineraler och vitaminer som C, E K, E, folat etc. Dessutom bra för våra magar/tarmar. Och en till sak måste jag nämna, då sparris har samma aminosyror som avokado och valnötter: den bästa antioxidanten som skyddar att huden inte åldras! Någon som blev sugen på sparris? ;)