EDITA RENLUND
Hej och välkommen, mitt namn är Edita Renlund, bor tillsammans med mina två barn och kille mitt i stan men håller även till en del i soliga Spanien.
Älskar att dela mig med av tips och massa inspiration, mycket om god mat som jag lagar och då är den oftast hälsosam och färgglad men utan pekpinnar. Hoppas ni gillar det ni ser!
Annons

LAGA MAT TILL MÅNGA

Förra veckan avslutade jag på det bästa sättet någonsin. Kan inte minnas sist jag var så avkopplad. Vi var ett gäng som var bjuda hem till Josefin ute på Ingarö. Så fort man körde upp på uppfarten möttes man av ett sånt lugn, huset var helt overkligt fint..

Annons

som en liten egen oas mitt i skogen uppe på en kulle med utsikt över havet. Där skulle vi bara hänga, basta, bada, laga mat och meditera med ett häftigt ljud- sök på sound healing!

Petra hade med sig sin glädjespridare Harry, alla mammor var ju framme stup i kvarten och sög i sig lite bebisdoft medan våra var hemma. Hade verkligen inte varit så där lugnt om mina var med så väldigt tacksam för lite egentid 😉

Ni var många som ville att jag skulle dela med mig av vad som lagades. Det var jag och Mira som stod för lunchen och vilket team vi är. Det var vi som startade FOODJUNKIE för ca 8 år sen. Wow alltså vad tiden går och att vi har det än idag, om inte bättre 😉

Annons

Tyvärr hann jag inte fota allt.. Men ni ska få lite inspo med bilden under 🙂

För ni är många som undrar om man ska bjuda på mat till många vad gör man! Det här är enkelt då mycket av det ska vara i ugn. Mixa såsen under tiden, steka kikärtorna och bara snabbt strimla en fräsch och krispig kålsallad!

Det blev en blandning av bara vegetariska härliga saker. 

Om vi börjar nedifrån bilden.. Skål ett: så är det en ska ALLA måste testa som jag tipsat om förut men STEK dina dadlar, ha kvar kärnan och ha i lite lite olivolja eller kokosolja, salt och chiliflaks. Det här är inget måste men väldigt gott, när dom börjar mjukna hacka på lite pecannötter 😉

Skål två: är Jossans magiska hummus, och det är en röra jag hoppas ni alla kan nu. Proteinrik, hälsosam och fungerar till allt! Mixa bara kikärtor, olivolja, vitlöksklyfta, salt, skvätt vatten och citron om man vill och som här färsk persilja i – smarrigt!!

Skål tre: typ det vi har till allt här hemma, vitkålssallad. Det är så fint och strimla i bägge färger- lila och vitkål. Strimla tunt, i med olivolja, citron skvätt äppelcidervinäger om man vill, salt.Vi toppade med stekta mandlar.

Annons

Tallriken till vänster: är bara sötpotatis med olivolja och salt i ugn. MEN så gott!

Mitten plåten: har varit i ugn med fetaost, små kvisttomater och oliver. Mmm, så bra till så mycket!

Den gröna skålen: är dom stekta kikärtorna som är i inlägget under detta, det som jag visade er senast. Ni vet med färsk ingefära, lök, sesamfrön etc..

Sist men inte minst formen högst upp i bild: är bara aubergine med olivolja och salt i ugn. Det blir så saftigt och gott!

Såg nu att jag det är visst en till sak, den bästa tahini såsen som jag visat er många gånger förut men ni MÅSTE göra om ni inte gjort. Man mixar ca 1 dl vit tahini, 1 vitlöksklyfta, 1 msk soya, 1/2 citron, 1 nypa salt och vatten som bestämmer tjockleken med ca 8 msk. Den är 10 poäng!!

 

Dela på:
Laddar