Hej fina ni! Här kommer mitt första samarbete här på ELLE och vad kan inte passa bättre om just det här. Alla deras recept sär nämligen samlade på sajten recept.se! Det är alltså flera tusen recept. Har ni hört nåt så bra? In och inspirera er bland alla möjliga olika smakupplevelser och självklart finns precis alla kategorier- vegetarisk- fisk- mellis- osv. Jag ville laga så mycket när jag var där inne. Och kände att jag ville visa er några. Så man får en känsla hur enkelt och bra det var. Jag gillade verkligen hur lätt man förstod recepten och dessutom hur hungrig man blev haha. Gillar ni mynta och lime ihop måste ni testa den här enkla lilla peston! Så fräsch och härlig i sommar. Man ska bara mixa och smaka av fall man vill ha mer av nåt :) Du behöver: – 3 dl gröna ärter, frysta och tinade – 1 lime, saften – 1 dl färsk mynta – ½ vitlöksklyfta – 1 msk rapsolja – 1 tsk flytande honung – salt Ni ser ju så härlig färg! Perfekt till varma snacks stunder. Eller en lång dag i värmen! :) Här kommer ett till så himla himla härligt recept. Ni har sett ett likande här så tyckte det var kul och visa för att säga att om ni gillar det ni ser hos mig kan ni verkligen hitta smarriga recept på recept.se Det här känns också somrigt. Som en varm sallad. Kan nog tycka det känns lite som en grekisk rätt. Varm krämig fetaost i ugn är aldrig fel. Nu med små söta smakrika tomater och oliver. Du ska egentligen bara lägga allt på en plåt och ha i ugn tills det fått en härlig färg! Servera med en god surdegslimpa eller nåt grillat. Det kan man också in och hitta på recept.se ;) Du behöver: – 400 g fetaost – 250 g färska körsbärstomater – 1 dl små oliver – salt och peppar – 1 tsk örtagårdskrydda – 1 msk flytande honung Tryck HÄR för att komma till hemsidan! Måste visa ett till. Sparade nästan bäst till sist. Den här salladen är magi. Om man är som man mig och gillar krispigt och senap? Helt perfekt till så många tillfällen och maträtter eller varför inte bara som den är. Det är dressingen som gör det hela så underbart. Du behöver: Apelsinvinägrett – 2 msk dijonsenap – ½ dl äppelcidervinäger – 2 dl rapsolja med neutral smak – ½ dl vatten – ½ tsk salt – 1 msk flytande honung eller vegansk sötning – 1 apelsin, finrivet skal och saft Rågbrödskrutonger – 6 skivor grovt bröd – 2 msk olivolja – 1 nypa flingsalt Sallad – 500 g rödkål – 2 röda äpplen – 1 dl solrosfrö – 1 nypa flingsalt Sätt ugnen på 225°. Blanda dijonsenap med äppelcidervinäger i en skål, vispa ner rapsoljan, lite i taget. Tillsätt vatten, salt, honung samt apelsinskal och -saft. Blanda om och smaka av! Skär brödet i tärningar. Lägg brödtärningarna på bakplåtspapper och ringla oljan och flingsalt över. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 8 minuter tills de fått fin färg och känns frasiga. Vid servering: Strimla rödkålen, skiva äpplena, lägg i en skål, ringla över vinägretten och blanda om. Garnera med solrosfrön, strö över flingsalt och rågbrödskrutonger. Någon som blev sugen? Eller vilken är er favorit av dessa tre ni fick se? Tips är helt klart att in och spana mer inspo på recept.se Det finns verkligen mat för alla stunder! Bra recept på god mat helt enkelt :)