Har du testat göra eget nötsmör? Alltid när vi har varit i Spanien gör jag det. Då det aldrig fanns nån härlig där i. Ni vet säkert vilket nötsmör jag menar om jag säger sött och amerikanskt.. Nu har det dock ploppat upp fler bra butiker där än för 10 år sen så nu kan man hitta som här hemma. Men jag tycker det härligt för det att göra eget nötsmör. Det är verkligen enkelt och man kan smaksätta det precis som man vill. Och idag har jag gjort en gulligare variant till er :)Sätt ugnen på 200 grader.mandlar 200gcashewnötter 200g riven kokos ca 100gBörja med att rosta det här tills det fått lite fin färg. Ni kan låta det svalna lite efter ni tagit ut plåten. Mest för att vara snäll mot mixern! Sen är det bara att börja mixa. Det går väldigt fort tills att det blir till ett pulver. Sen har jag världens sämsta tålamod så har ett knep fall att man inte vill vänta ut att nötternas naturliga olja kommer ut. Då har man i lite kokosolja eller har man inte det en VÄLDIGT mild olivolja. Då går mixandet så mycket snabbare. Ja alltså väldigt snabbt går det. För att få den här extra härlig så ska du nu smaksätta den med- dadlarkanelkardemumma (helst kärnor)saltAllt det här som ska i får ni smaka av själva vad ni tycker blir godast. Men såklart urkärnade dadlar. Och försiktig med saltet. Men jag tycker det är så gott med salt i så glöm det ej. Ja hur enkelt och härligt är det inte. Bara hälla upp i burkar. Och självklart rosta dig en härlig macka direkt för att avnjuta. Vi älskar att ha det i gröten! Ni måste testa :) Det här är väldigt trevligt att ha som gå bort present! Knyt något fint band runt och skriv nån söt lapp. Kanske bra att dubbelkolla bara så ingen är nötallergiker innan... Älskar mitt nya porslin från Mateus. Härligaste kaffekopparna och små smörgåsfat <3