Men finns det någonting godare än en kronärtskocka i en god olja?! Ärligt.. Jag blir lika glad varje gång jag gör kronärtskocka. Såklart man kommer ihåg att det är gott men när man väl börjar äta och man ler inifrån så gott det är. Är det någon som känner igen känslan? Gör du inte de är det dags att kocka lite kronärtskocka!Jag älskar att man alltid tänker när man ser den där liggandes i kastrullen att jag kommer lätt kunna äta minst 3 stycken.. eller jag kommer aldrig i närheten vara mätt efter en. Så vipps så har man ätit en och känner sig rätt härlig i magen. Beroende såklart på storleken på din blomma. För visste du att det är en blomma? En galet hälsosam sådan! kronärtskockaolivoljavitlöksklyftorcitronsaltsvartpepparsmörJapp det var de som behövdes för det ljuvliga. Börja med att koka upp saltat( snåla ej med saltet). Bryt av skaftet och lägg ner med lock. Under tiden gör din goda olja på: olivolja, pressade vitlöksklyftor, citronsaft, salt och svartpeppar. Du ser att din kronärtskocka är klar när du kan dra loss ett blad. Lägg i en halvdjup tallrik och öppna nu upp hela din blomma, ta bort dom sista små och även det där "lilla håret" som kommer. Där under ligger den goda goda goda roten. Lägg en liten klick smör där och ringla sen över din goda olja lite över allt. MUMMA! Enjoy fina ni.