<p style="text-align: center"> </p> <p style="text-align: center">Ser i vad som gömmer sig där under? Japp, kikärtor. La dom bara lite snabbt i en servett så dom torkar efter jag sköljt av dom och medan ugnen blir varm. Dom ska nämligen rostas där inne och toppas på en sallad. Det här är ett av mina enkla vegetarisk recept som många gillar när jag gör.</p> <p style="text-align: center"><strong>Parmesanost rostade kikärtor på en bädd av grönkål och en tahini dressing. </strong></p> <p style="text-align: center"> </p> <p style="text-align: left"><strong>Du behöver:</strong></p> <ul> <li>Grönkål</li> <li>Parmesanost</li> <li>Ljus tahini</li> <li>Vitlöksklyfta</li> <li>Soya</li> <li>Citron</li> <li>Kikärtor</li> <li>Salt</li> <li>Svartpeppar</li> </ul> <p style="text-align: center"> </p> <p style="text-align: left"> <p style="text-align: center">Börja med att sätta på ugnen. Skölj dina kikärtor, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv på lite citronskal, 3 msk parmesanost och en nypa salt. Lägg i ugn tills dom fått lite färg.</p> <p style="text-align: center">Skär upp din grönkål ( utan mitterdelen), skölj och nu ska du mixa din simpla dressing. 4 msk ljus tahini, 2 tsk soya, 1 nypa salt, 1/2 citron, 1 vitlöksklyfta, ca 5 msk vatten eller mer men får se hur mycket man behöver när man mixar.</p> <p style="text-align: center">Massera nu grönkålen och såsen, häll på dina varma goda kikärtor och av sluta med att toppa med lite extra parmesanost :)</p> <p style="text-align: center"> </p> <p style="text-align: center"><strong>Så ljuvlig sallad, mättande och nyttig som tusan.</strong></p> <p style="text-align: center">Grönkål är typ nyttigaste vi har och så härligt att få i sig protein av kikärtorna! Enjoy <3</p>