Hoppas ni såg mitt förra inlägg med bönorna. Dom är helt fantastiska och skulle helt klart kunna ätas ofta. Tänkte jag skulle visa vad jag gjorde till dom igår. Jag hade nämligen lite middagsbesök. Det här är ett ljuvligt gott fat att servera till mycket olika maträtter. Det känns höstigt och hälsosamt. HUMMUS, hur trevligt är inte det? Bästa bästa tänkbara röran. Kikärtor är, precis som bönor, linser, ärtor och jordnötter, en baljväxt. Dom innehåller massor av näringsämnen och spelar ingen roll om man mixar eller äter som dom är. Älskar att man får i sig protein, fibrer, folsyra, antioxidant i en GOD röra. Du behöver: kikärtor vitlök olivolja vatten salt citron, tahini, svartpeppar om du vill MIXA och njut! Skalade och la in morötter och palsternacka i ugn. Det går ganska fort ca 15 minuter 210 grader. Hade bara olivolja, salt och svartpeppar på. Om ni såg inlägget nedan gjorde jag även en örtdressing på färska örter, olivolja, salt, vitlök, svartpeppar. Använde mig av den på detta också men la i lite valnötter och mixa ytligare lite. Och voila! SÅ GOTT och galet bra. Juste rostade pinjenötter också :) Jag kan äta det här som det är, men behöver egentligen inte någonting till. Hoppas du testar! Så det som ska göras är: morötter och palsternacka i ugn hummus örtdressing rosta pinjenötter