<p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Nu ni, här kommer sommarens härligast grillning. Ni var några som skrev till mig och ville ha tips på nåt att grilla i sommar. Som ni kanske kommer ihåg är jag ett stort fan av varm spetskål. Hä kommer en asiat variant som görs på grillen (<em>helst såklart, men går i ugn eller stekpanna också, då med ett lock på</em>).</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;"><strong>Du behöver:</strong></p> <ul> <li>spetskål</li> <li>gullök</li> <li>vitlök</li> <li>olja</li> <li>sesamolja</li> <li>sesamfrön</li> <li>basilika</li> <li>timjan</li> <li>mynta</li> <li>smör</li> <li>ättika</li> <li>honung/sirap</li> <li>grönsaksbuljong</li> <li>fisksås</li> <li>salt</li> </ul> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Vill man ha ett bit kött till. Marinera det i soya, sesamolja, sesamfrön, fisksås, timjan, salt och peppar.</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Ta en stekpanna och ha i olja, dela din spetskål på hälften och lägg i, häll på sesamolja, fisksås, sesamfrön, salt, ättika. Ha också i din gullök, vitlök och färska kryddor.</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">När det fått färg så ska du ha i en klick smör, buljongen och honungen.</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Så det blir lite extra saftigt ;)</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Under tiden det blir smarrigt och galet gott koka upp ris och till er som vill ha kött grilla det.</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Servera med riset, toppat med din ljuvliga spetskål och lök, viktigt nu att ringla på med soya.</p> <p style="text-align: center;"> </p> <p style="text-align: center;">Den här tuffingen SKA ha sina brillor även fast klockan var närmare nio här. Och ungen åt nog två tallrikar sen.. så smmmmarrigt!</p> <p style="text-align: center;"> </p>