Var spänningen olidlig vad som mer var lila igår.. ;) Ville bara visa er dom här fina auberginerna! På tal om lila nu så visste ni att morötter för i tiden var lila? Det var nämligen lyxigt om man hade oranga, så det blev mer eftertraktat och till slut hade bönderna slutat odla lila. Idag är det tvärtom igen! Jag tycker ända att det är härligt att man tänker på färger på sin mat när man äter. Jag blir så mycket mer sugen på en färgglad tallrik! Just på aubergine gjorde vi den goda baba ganoushen på nyårsafton. Denna aubergineröra är god att äta till bara pita-bröd som den är, annars kan man ha den till många rätter. Men förbered den innan så den hinner bli kall och stå till sig lite. Börja med att sätt på ugnen på 250 grader. Hugg massvis med hål på auberginen och ha inne i ugnen i cirka 30 minuter tills dom är mjuka. Efter ska dom gröpas ur och mixas ihop med dom övriga ingredienserna som är förbereda när dom låg i ugn. Voila och slurp! 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili ( om man vill) 1 kruka mynta (om man vill) 1 tsk spiskummin 1 msk tahini salt och peppar 1 citron