Nu kanske ni förstår vad jag menade att jag var lite skeptisk när vi bestämde oss för att detta. Jag har v ä l d i g t svårt för bläckfisk och alla dessa små sugproppar som sitter på sidorna. Men när ens pappa som är min stora förebild i matväg säger att vi SKA äta detta kan jag ju inte göra annat än att lita på honom. Och nu vill jag faktiskt tipsa er om detta. Tror ändå jag har några finsmakare som är modiga att göra denna bläckfisk. Den var helt sjukt god! Tricket är ju att låta den ligga i denna marinad länge, vi åt den dagen efter t o m. Som ni ser så gjorde han den och jag mina favorit potatisar. När man kokar potatisen och den fortfarande är varm så är ju tips att trycka den platt med stekspaden. Jag gjorde oljan med rosmarin, timjan, salt, vitlök och peppar. Den mixade jag lite snabbt sedan la i hela rosmarinblad som ni ser på bilden, sedan vips in i ugnen. Men återigen till den häftiga bläckfisken. Den krymper när man kokar den så är ni många tänk på att köpa lite mer än vad ni tror. Gör en marinad på; olivolja vitlök färsk chilii färsk basilika citron salt nymalen svart peppar Men allra först ska den kokas. Det görs först i vatten, koka av den i ca 2 min kan man säga för det vattnet blir lite geggigt. Sen ska man skölja av den i kallt vatten. Sedan är det dags för den riktiga kokningen med nytt färskt vatten. I det vattnet ska man ha; en flaska 33 cl öl citron salt färsk timjan 3-4 st charlottenlökar Det här ska kokas i ca 30-40 minuten så smaken sätter sig ordentligt. Man ser på själva bläckfisken när den är klar då den blir mer fastare. Som ni ser på bilden sen så skär han upp dom i små skivor. Skivorna ska ner sen i den doftande marinaden. Sen kan ni testa en för att njuta lite snabbt (det gjorde vi). Bläckfisk är bra för vår kroppar om man ska se det på ett ännu bättre sätt även om detta var gott också. Den innehåller bra med protein, vitaminer och mineraler. Det fina med den som är lite jobbigt med ex tonfisk är att den inte får i tungmetaller då den inte äter småfisk som har det i sig.