Hur glad bli man när man ser färsk jalapeno i butiken? Det är nämligen inte så ofta.. Eller inte hos mig. Jag tycker det verkligen kan förhöja en maträtt att toppa med det. Jag skär dom tunt tunt tunt(ju tjockare desto starkare), lägger på en liten tallrik. Toppar bara med lite olivolja, river citronzest, pressar lite citron, salt och svartpeppar. Man kan även ta lime om man vill vilket är så gott om man ska äta mat som passar med koriander.. Typ tacos etc ;) Det jag egentligen ville tipsa om en sak jag tipsat om förut, men väldigt väldigt länge sedan. Jag älskar den här enkla varianten av nyttigare risotto. Den gör jag väldigt ofta när jag är ensam hemma då min kille inte är så förtjust i parmesanost (JA ni läste rätt..). Det är bara tre ingredienser för den här JÄTTEGODA risotton. Så lägg på minnet och testa redan ikväll kanske? :) Ni behöver: quinoa parmesanost creme freiche salt svart peppar, gärna nymalen. Ni kokar quinoa, river parmesanost. När er quino är klar och varm ha ner i parmesanost så den smälter. Och även en klick crème freiche. Smaka av med salt och peppar. Mums! Och självklart kan man toppa med vad som helst.. svamp kan jag meddela är otroligt bra till men det hade jag inte hemma. Ja tillagad svamp såklart ;) Men inte helt fel och få lite hetta till detta, plus det lilla krispet eftersom det var färsk jalapeno till. Skulle inte ta annan jalapeno än denna! Hoppas ni testar denna urenkla och härliga risotto! Kram på er