Hej finaste ni! Jag vill verkligen inte vara här inne och klaga men igår var det så skönt och skriva av lite varför det har varit lite svårt att inspirera ut massa till er. Visst har alla sånna perioder i livet? Det kändes som yogan gjorde någonting i mig igår, energin kom tillbaka på besök och jag hoppas den är här för att stanna :) Tror ingen missat att det är den tiden på året då pumpor finns. Ganska enkelt att tänka att det är runt halloween. Så vill passa på och tipsa om den bästa bästa bästa pumpa-soppan som finns. Ni ser allt man behöver på bilden ovanför, vilket inte är mycket mer än pumpa och lite att smaksätta det hela med. Det ända som jag missat på bilden är ingefära.. Dela pumpan på mitten och ha på olivolja plus massa salt. Sen ska den in i en varm ugn på 180° i ca 45 minuter. Den är klar när den är mjuk. Ni ser på bilden under att jag bara kan sätta ner en sked i den när den är klar. Sen är det bara fräsa sedan löken, ingefäran och buljongtärning. Dra ner den mjuka pumpan med sked i kastrullen som på bilden och häll i vatten så att det täcker lite mer än pumpan.. Beror lite på hur tjock soppa man vill ha. Låt detta stå och koka ihop lite nu med allt i. Ta ur lagerbladet och timjan innan du nu ska mixa allt, jag tar stavmixers direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Nu är det dags att njuta men vill man toppa men någonting krispigt så rosta mandlar i en torr stekpanna eller pumpakärnor fall du inte tål nötter. Så smakrikt, hälsosamt och galet gott! Det här behöver du: 1 pumpa 1 lök 3 vitlök olivolja 1 buljongtärning lagerblad ingefära timjan salt svartpeppar mandlar