Hej mina kära kära kära :) Det ni ser här nu i hela inlägget är en av mina favorit recept att dela. Det blir så galet myset bra respons från höger och vänster. Självklart kommer det nu en ny tvist på hela. Det är alltså spetskål i ugn. Det är så ljuvligt så ni kan inte ana.. eller jo för er som testat vet ju ;) För er som vill ha den som jag gett ut förut så brukar jag göra det här med en enkel egen pesto som man mixar ihop på: olivolja vitlök valnötter basilika salt peppar Det har jag på efter åt att spetskålen har varit i ugnen. Men innan den är i ugn så ha olivolja, salt och riv gärna på citronzest :) Men idag har jag gjort en mer julig variant på det hela! Som är helt makalöst god. Tänker att ni vill börja komma i stämning till julen och ha härliga tips till första advent som kommer nu på söndag? Då har ni kommit rätt, har flera sådana på lager som kommer :) Som den här spetskålen tycker jag man ha på julbordet. Den är nämligen smaksatt med saffran! Gör så här: sätt på ugnen på 210 grader dela en spetskål på mitten, är den jättestor dela i fyra men det behövs sällan riv på citronzest ta en skål och gör en liten dressing på; 6 msk olivolja, ca 2 knivudd med saffran och salt efter smak ca 1 liten tsk häll din saffransolja över på hela hela din kål, tycker du det behövs mer olja ta mer nu ska den var ai ugn i ca 20 minuter, till den fått färg rosta pinjenötter och ha på vill man ha lite hetta så ta nu även lite chiliflaks ENJOY<3