Hej alla ni härliga som kommer in hit. Det här är verkligen så kul, få ge ut massa gott att äta. Visst blir man glad av god mat? Speciellt när det är enkelt. Igår när jag gjorde den ville jag ta bild och självklart tar det en liten extra stund men det är det ju värt. Denna är så god och vill verkligen tipsa er om den. En sommardröm, som passar till all grillad mat. Vill börja med att tipsa om den här fatet som man kan ha i ugn. Serien heter Merci från Serax. Det finns alla möjlig olika moduler och jag gillar verkligen dom alla. Jag har några fler små skålar och det är en sån härlig tyngd i dom. Köpte mina på Asplund och där hade dom massa olika, tips om ni är ute efter lite nytt porslin! Så vad behöver ni till denna ljuvliga mix: Sparris Vitlök Citron Sesamfrön Olivolja Fetaost Grekisk yoghurt Ljus limpa bröd Salt Svartpeppar Färska örter; basilika Sätt på ugnen på 220 grader. Skölj din sparris, ta bort lite av nedre delen, lägga i en form, ha på olivolja, sesamfrön ca 3 msk, vitlöksklyftor ca 3st som jag både hackade men även lämna lite större bitar, salt och citron skal som du skurit tunt tunt tunt som ni ser på bilderna viktigt är att inte få med det vita på citronen. In i ugn i ca 20 min. Under tiden mixa snabbt ihop fetaost med yoghurt och olivolja. Inge salt då fetaosten är salt, dom är olika salta så smaka av själv hur mycket yoghurt du vill ha som passar dig. Men en hel fetaost och ca 2 msk olivolja. När det är ca 10 minuter kvar i ugn på sparrisen så lägg in detta. Jag älskar att laga mat och man tajmar att allt är klart samtidigt, allt ska klaffa i köket så inte dessa står och blir kalla och hårda när sparrisen är i ugn. Jag gjorde stora härliga bitar bröd så man lätt kan sitta och doppa i den goda fetaost röran sen i slutet ;) Skär brödtärningar, lägga en form på med olivolja och salt. In i ugn, håll lite koll i slutet då det kan gå fort att det bränns vid Mmmmm MMmmm MM! Ni ser att citronen är så där gott krispig där nästan? Olivoljan som är här i nu vill ni inte hälla bort Och ni vill inte ha inne sparrisen för länge, man vill fortfarande ha lite tugg visst ;) Här ser ni tydligt hur jag gjorde med vitlöken. Ta mer klyftor än tre om ni gillar vitlök!! Det doftar ju ljuvligt Ta ett fat, bre ut fetaoströran ( jag vet jag har visat er detta med tomater förut och jag kan inte släppa det, det blir ju SÅ GOTT) placera sparrisen och allt gott på och häll över all den där goda olivoljan! Härligt och servera med dom varma krispiga med ändå lite sega bröden på toppen, men alla får inte plats så lägg i en liten skål på sidan. Och så toppa med färska kryddor som basilika :) Hoppas ni gillade den här och kommer testa! Så här glad blir jag då <3