Här kommer då en rostad-hasselnöts-ris-rätt med rotfrukter med apelsinsmak! Hur trevligt lät inte det? Och det är precis vad det är, trevlig härligt liten måltid! Jag gillar att göra mat när allt klaffar och är klart samtidigt. Så ingenting behöver stå och vänta. Här satte jag bara på riset. Hackade upp rotselleri och palsternacka i små tärningar, ringlade på lite olivolja, lite salt och pressa lite apelsin över dom sedan in i ugnen i ca 15-18 ( förlåt till alla som hann läsa 185 minuter, jag har haft feberyra och skrivit på tok fel, speciellt till min farfar som är 82 år och hann lämna ugnen i 120 minuter och hann hitta det uppbränt...) minuter på 220 grader. ris palsternacka rotselleri apelsin hasselnötter salt smör olivolja När dom båda nu står inne och myser till sig kan man passa på och rosta hasselnötterna ( eller den nöt du föredrar) i en topp stekpanna, bara hacka till dom lite innan. Sedan när de två är klara så blanda ihop och lägg pressa i lite mer apelsin och lägg upp på tallrikar, riv då lite apselin-zest på och på med dom rostade nötterna.. mumma! Och vill man kan såklart ha detta till lax eller annat smarrigt. Kram till er, nu ska jag börja se andra säsongen på Bron... sjukt spännande!