Hur mycket älskar jag inte hummus, man skulle kunna säga att " i'm a hummusexual".. Så min lunch idag blev helt perfekt. Så där lätt som jag gillar det, och det jag oftast vill tipsa om. Det som inte syns på bilden är mitt pitabröd jag hade till. Det är förövrigt någonting som jämnt finns i min kyl (Syrianer äter mat med pitabröd.. ). Så tänk er att man tar lite pita bröd och dra så man både får med den goda och smakrika mitten där och till det hummus! två potatisar en gullök 3 vitlökar 1 rödbeta 1 msk tomatpure 2 dl tomatkross 1 tsk spiskummin smaka av med salt och peppar Skär lök och vitlök och fräs i medelvarm stekpanna. Skala potatis och rödbeta och riv sedan på det stora på rivjärnet. Ha i det och resten i stekpannan. Så enkelt var det, men låt det få ligga där och mysa lite medan du gör vilken hummusen på; 1 burk kikärtor 4 msk olivolja 1 msk citron 5 msk vatten 1 msk spiskummin smaka av med salt Hummus är ju för härligt att man kan variera dom, vill ha den lite gulare här så går det bra att ta i gurkmeja. Jag hade ingen tahini hemma men det går fint ändå. Man kan ha utan eller med vitlök och samma med citronen. Man kan även göra den lite starkare med chili eller smaksätta med ärtor, avokado, rödbeta.. ja man kan ju säga att kikärtor är det som är grunden sen kan man trolla ( mixa) i vad som helst nästan.. Halleluja! <3