Att en så härlig soppa inte har fått komma upp här förens nu är ju bara det en stor soppa. Hur härligt är det inte att äta en varm smakrik soppa nu när kylan slagit till på riktigt. Man värmer inte bara smaklökarna med den här utan hela kroppen. Gillar du broccolisoppa? Här kommer en med en twist. En riktigt härlig twist! Färgen är underbar och får du över är den precis lika god dagen efter om inte godare, precis som mycket annat. Men det som man toppar med är viktigt så det kan man lägga några få minuter att pyssla ihop medan den värms upp dagen efter. Nu vet ni det- det är en liten god topping på också. Men ska vi gå igenom vad som behövs först. Vi tar det från början: Du behöver: 1 gullök 1 vitlöksklyfta 1 stor eller 2 små broccoli 1 näve frysta ärtor 1 näve fryst grönkål 1 burk ekologisk kokosmjölk grönsaksbuljong 1 msk koriander krydda färsk ingefära (bestäm mängd själv) vatten salt Och toppingen behöver du: 1 bit färsk fänkål 1/2 citron 3 msk olivolja salt och svartpeppar färsk persilja Börja med olivolja i en stor kastrull. Ner med finhackad gul lök och vitlöksklyfta. Din delade broccoli, frysta ärtor och grönkål (går självklart bra med färsk grönkål). På med koriander krydda, grönsaksbuljong, riv på färsk ingefära. Rör runt och ner med kokosmjölk och vatten tills att det täckt alltihopa. Nu är allt nere i kastrullen och ska få mysa ihop sig en stund. Låt sjuda tills att broccolin blivit mjuk. Under tiden förbereder du snabbt din topping. Strimla fänkål tunt, ner i en skål och häll på olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar. Det får gärna vara massor med härlig saft, alltså av olivolja och citron. Det är galet gott att toppa soppan med sen. Som du ser på bilderna. Nu när allt i kastrullen har mjuknat till ska du ta din stavmixer och mixa allt till en mjuk och len soppa. Smaka av med salt. Servera din soppa i en djup härlig skål, toppa med den krispiga fänkålen och den goda citron-oljan. Som ni ser även den färska hackade persiljan! Det är så många olika goda smaker som gifter sig i munnen! Ni vill inte missa denna. Det här var en paradrätt jag ofta gjorde för många år sen. Jag gjorde den gärna på sommaren. Då lät jag den kallna, det är så fräscht! SÅ nu fick ni en varm soppa att testa men ni kommer vilja testa den kall i sommar sen också, det vet jag. ;)