Här kommer en favorit här hemma. Älskar den här och är helt perfekt både till lunch och middag. Ett recept som inte har många olika ingredienser och smakar ljuvligt. Den här såsen kan ni lägga på minnet. Jag har visat en snarlik men smaksatt lite annorlunda, du hittar den genom att trycka -HÄR- Du behöver: 1 blomkålshuvud 2 gullökar 1 kokosmjölk grön curry pasta färsk koriander koksflan 1 lime sesamfrön salt Sätt ugnen på 210 grader. Ta en ungform och lägg ner blomkålsbitarna där i. Ringla över olivolja och lite salt. Låt stå där inne tills det fått en liten fin färg och mjuknat, ca 20 minuter. Grunden till såsen är tiopoäng och du behöver endast: 2 Gullök 1 kokosmjölk och sen det du ska smaksätta den med och idag är det: grön curry pasta Börja med att hacka dina gullökar. Fräs gullöken i en stekpanna med olivolja, fräs det mjukt men inte bränna. Ha ner kokosmjölken och den gröna curry pastan, jag gillar när det är hetta i maten så jag tar en matsked men börja med att smaka av med en tesked. När det fått koka ihop en snabbis mixa allt med en stavmixer och smaka av med salt. SÅ GOD sås! Nu när både såsen och blomkålen är klara rosta snabbt kokoskflan i torr stekpanna. Gaaah det här är så så så gott. Häll över din smakrika sås på blomkålen (välj om du vill göra det på ett fat eller direkt i ungformen), pressa lime, lite sesamfrön (jag använder svarta för tycker det är fint men spelar ingen roll), dom krispiga rostade kokosflanen sist men inte minst färsk koriander! Hoppas du testar <3 Blomkål är en av de nyttigaste grönsakerna och är medlem i familjen korsblommiga grönsaker, där den vanligaste är broccoli. Den består till 85% av vatten. Den innehåller väldigt lite kolhydrater, protein och fett, men är rik på viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter. Blomkål har även ett antal näringsämnen som är antiinflammatoriska. Och stimulerar avgiftning i kroppen! :)