<figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Iförrgår kom min pappa på besök. Så mysigt när han kommer ner från Hudik för då bor han hos oss. Överraskar alltid barnen med att hämta från skolan. Vilket han alltid filmar, den minen på dom små är oslagbar!</p><p style="text-align:center;">Jag och min syster bestämde oss för att laga någonting gott. Han har ju öppnat en så ball del i hans hus. Helt själv har han byggt om källaren/gatuplan till resturang/bageri. Där man bokar en kväll om man vill laga mat med honom eller avnjuta en kväll i olika rum med hans otroliga mat. <a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://eatstudio.se">EAT STUDIO</a> tryck där för att se mer eller boka. Kan visa massa härliga bilder därifrån om ni vill? :)</p><p style="text-align:center;">Så tanken var att han skulle få sitta ner och vi skulle bjuda på massa gott. Resultatet ser ni ovan :) Fast att vi gjorde en kyckling också. Så idag ska ni väl för första gången på alla dessa år få se ett recept med kyckling! Det verkade som ni ville se det när jag frågade på min Instagram. </p><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Tänker att jag börjar med kycklingen. Du behöver:</p><ul><li>majskyckling lårfile</li><li>ingefära</li><li>chilipasta (lägger till en bild på den jag alltid använder i min matlagning)</li><li>soya</li><li>vitlök</li><li>salladslök</li><li>mozzarella</li><li>sesamfrön</li><li>vatten</li><li>färsk koriander om man vill</li></ul><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Den här borde alla ha hemma. Så god stark smak! Finns på alla matbutiker.</p><p style="text-align:center;">Börja med att göra din sås- blanda ca 3 msk chilipasta, ca 4 msk riven ingefära, ca 4 msk soya, 2 st vitlök. </p><p style="text-align:center;">Sätt på ungen på 220 grader. Skölj av din kyckling snabbt i vatten. Ta en stor stekpanna ( den här <a target="_blank" rel="noopener noreferrer" href="https://www.fiskars.com/sv-se/matlagning/kollektioner/norden/norden-ugnspanna-28-cm-rostfritt-stal-1026907">STEKPANNA</a> har jag), stek din kyckling tills den fått färg fin färg, ha över din sås. Tärna 2 mozzarella och lägg över, häll över ett glas med vatten. In snabbt i ugn. Rosta sesamfrön och hacka upp salladslök. Det ska du toppa din kyckling med när den är klar i ugn, vilket bara tar några få minuter :)</p><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Till oss som inte äter kyckling gjorde jag nästan exakt samma fast med aubergine! Det här äter vi ofta hemma så lägg den här på minnet då det går väldigt fort och smidigt.</p><p style="text-align:center;">Du gör samma sås- chilipasta, soya, riven ingefära och vitlök. </p><p style="text-align:center;">Delar aubergine på hälften, skär fina kors i den så den öppnas upp lite. Tar lite salt och steker i olja. När den mjukat till och fått yta lägger jag i såsen. Ta lite vatten om du vill. Toppar med rostade sesamfrön och salladslök. </p><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Under tiden man steker allt kokar man ris och skär snabbt upp en päronsallad. Det gäller att allt mat är klar samtidigt så gör allt i rätt ordning så inget får stå och svalna. </p><p style="text-align:center;">Den här salladen till är så bra till maten! Det blir en härlig kombo av starkt, sött, krispigt och det lena riset i munnen! Så missa inte att göra den här enkla salladen till om du gör detta recept :)</p><ul><li>päron</li><li>sugar snaps</li><li>salladslök</li><li>olivolja</li><li>salt</li><li>svartpeppar</li><li>sesamfrön</li></ul><p style="text-align:center;">Du ska bara skära det tunt och blanda. Otroligt simpelt men också otroligt bra!</p><figure class="image"> </figure><p style="text-align:center;">Toppa med lite färsk koriander! :)</p>