EDITA RENLUND
Hej och välkommen, mitt namn är Edita Renlund, bor tillsammans med mina två barn och kille mitt i stan men håller även till en del i soliga Spanien.
Älskar att dela mig med av tips och massa inspiration, mycket om god mat som jag lagar och då är den oftast hälsosam och färgglad men utan pekpinnar. Hoppas ni gillar det ni ser!
Annons

det här kan vara en av den enklaste luncherna

Vilken vecka det har varit! Full fart non stop. När jag har en sak jag ska göra vill jag inte göra den halvdan. Eller iaf inte utan kärlek. Jag hade mycket jobb och två viktiga födelsedagar att få ihop dom här dagarna som har varit. Min kille fyllde år i onsdags och Alba på fredagen. För er som följt mig ett tag kanske kommer ihåg att jag ordnat överraskningsfest för min kille och på kvällen då kom mina värkar, bra födelsedagspresent ändå men hon valde som sagt att titta ut två dagar efter. Men ändå nästan två veckor tidig.

Så med det sagt är jag väldigt nöjd, glad och trött den här söndagen 🙂

Var det någon som såg när jag lagade mat LIVE? Det var ju jätteroligt. Hann få ihop dom tre recepten jag skulle visa på 30-40 minuter och ändå prata en hel den 😉

Tänkte jag visar er det här simpla och bra receptet. Det går så fort att få ihop!

Du behöver: 

Annons
  • 1/2 stor spetskål eller 1 hel liten spetskål
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk chiliflaks ( efter smak)
  • ca 5 msk soya
  • ca 2-3 msk riven färsk ingefära
  • 100 g glasnudlar
  • stekas olivolja eller kokosolja
  • jordnötter ca en näve
  • 1/2 lime

Annons
Koka upp saltat vatten lägg i glasnudlar i ca 3-5 minuter häll bort.
Strimla din spetskål
Stek nu med sesamfrön, chiliflaks, soya, riven färsk ingefära tills din spetskål mjuknat ca 4 minuter.
Ha i glasnudlar. Smaka av med lite till soya om det behövs.
Lägg upp på tallrik, toppa med jordnötter och lime! ( vill man ta även koriander)

Ja där stod jag och laga det 🙂

Annons

Det här bli klart väldigt fort så passa det så det inte blir för mjukt.

Kan det vara en av den enklaste luncherna ni sett? 😉

8 kommentarer till “det här kan vara en av den enklaste luncherna”

  1. Jenny skriver: 17 maj 2020 kl 16:17

    Åh vad gott! Det såg ut som riven ingefära på bilden också men ser inte det i receptet?!


    1. editar skriver: 17 maj 2020 kl 21:33

      Men vad bra att jag hade dig, TACK för du sa till. Det här med att det var mycket i veckan hehe.. jag missade att skriva den. TACK igen! Hoppas du testar 🙂


  2. Mia skriver: 18 maj 2020 kl 11:49

    Hej! Vad gott! Kan du inte be dem på elle fixa
    Så din blogg finns i Bloglovin som deras övriga bloggar? Finns ej nu.kram!


    1. editar skriver: 18 maj 2020 kl 19:56

      Tack snälla för dum påminde mig, jag ska ha kollat upp det här tidigare.. Hoppas snart löst!
      Kram


  3. Andrea skriver: 18 maj 2020 kl 13:19

    Blir så inspirerad av dina härliga recept. Var tvungen att genast testa detta och det var så otroligt gott. Önskar dig en fin dag//Andrea


    1. editar skriver: 18 maj 2020 kl 19:57

      Men nu gjorde du mig så glad! Härligt att det smakade också 🙂 Visst var det simpelt?
      Ha en underbar vecka!


  4. Kim skriver: 18 maj 2020 kl 13:57

    Åh, så fräscht och gott!


    1. editar skriver: 18 maj 2020 kl 19:58

      Men jag är 100% med dig, t o m enkelt! 🙂 Har du testat?


Dela på:
Laddar