Hej alla gullisar! Jag vet att ni hört det förr men jag totalt älskar älskar älskar spetskål. Speciellt i ugn. Gärna grillad om man får vara lite extra kräsen. Men ugn slår i aldrig fel. Och när den får lite mörk touch i kanterna, mums. Man kan äta den med så mycket olika. Jag har ju en risfantast hemma så det blir ofta det här varianten... själv är jag mer en potatismänniska men om min sambo får ha talan om maten hehe så gärna ris. Och glad är jag för han introducerat mig i risvärlden. Jag brukade aldrig laga det innan det blev vi.. Lagar ni ris? Så till alla som lagar ris eller inte brukar göra det. Sätt på en kastrull med ris, släng in en spetskål i ugn. Bara dela på den och ha olivolja och salt på. 210 grader i ca 20 min. Och under tiden gör du den här krämiga såsen: Du behöver: 1 kokosmjölk 2 gullökar salt paprika krydda curry vitpeppar gurkmeja Ta en stekpanna och skär dina gullökar i skivor, fräs dom tills dom blivit mjuka men inte brända. Nu ska du mixa dom med koksmjölken med en stavmixer. Häll i en liten kastrull för att värma upp den och smaksätta. Testa dig fram med kryddorna tills du är nöjd. :) Så till servering, lägg upp spetskål, ris, din varma smakrika sås, en stor klick creme fraiche, massa chiliflaks, och smaksak men koriander <3